Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Και τώρα τι κάνουμε;

Πριν λίγους μήνες, σ' αυτό εδώ το blog, αλλά και σε πολλούς σχολιασμούς άλλων blogers, έγραφα ότι εκεί που φτάσαμε ως χώρα, η λήψη μέτρων ήταν αναγκαία, καθώς επίσης και η αναγκαιότητα εκσυχρονισμού της κοινωνίας και της οικονομίας, ώστε να απαλλαγούμε από αγκυλώσεις δεκαετιών που μεταξύ άλλων αιτίων μας έφεραν στο απροχώρητο! Έγραφα επίσης ότι η Κυβέρνηση, καλυπτόμενη πίσω από την περίφημη "Τρόικα", πήρα κάποια μέτρα τα οποία θα της έδιναν γρήγορα και σίγουρα μια ανάσα, αδιαφορώντας για το ότι τα μέτρα αυτά ήταν πέρα για πέρα άδικα! Και αναφερόμουν βέβαια στην ακαριαία περικοπή των δώρων υπαλλήλων και συνταξιούχων και την ποσοστιαία μείωση μισθών και συντάξεων, αφήνοντας άλλους τομείς της οικονομίας απείραχτους! Μάλιστα σε κάποια ανάρτησή μου, εκφράζω τη βεβαιότητα ότι τα μέτρα αυτά θα πέσουν στα δικαστήρια!
Να λοιπόν που η ειδησεογραφία, φέρνει στην επικαιρότητα τη συζήτηση όλων των σχετικών αγωγών που έχουν ασκηθεί κατά του "Μνημονίου", ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην περικοπή μισθών και συντάξεων! Η συζήτηση της σχετικής προσφυγής έχει προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου 2010, αλλά η Κυβέρνηση φρόντισε να αναβληθεί, αφού το Υπουργείο Οικονομικών δεν έστειλε στο ΣτΕ τις θέσεις του ελληνικού Δημοσίου!
Είναι φανερό ότι το πάνε για πιο πίσω και προκειμένου να αποφύγουν κάποια ανεπιθύμητη εξέλιξη πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά και για να αποφύγουν να κουραστούν με την αναζήτηση άλλων πηγών χρηματοδότησης πέραν της εύκολης επιλογής της αφαίμαξης των αδυνάτων!
Τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο ή μου φαίνεται; Και έρχεται κι εκείνος ο "ευλογημένος" ο Λοβέρδος και μιλάει για "Γουδή"!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός

Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?