Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Φυγή προς τα εμπρός!

Με την εθιμική παρουσία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την τελευταία Κυριακή της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, έκλεισε και φέτος η "Οικονομική Εβδομάδα" της Ελλάδας! Η εβδομάδα αυτή, είναι όπως οι κλαδικές εκθέσεις των βιομηχανικών προϊόντων, όπου οι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα τους! Στη δική μας περίπτωση, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, σε ομαλές περιόδους, επιδίδονται σε παράθεση οικονομικών προγραμμάτων που αφορούν, κυρίως, στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους! Φέτος όμως το πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό και έχει το κωδικοποιημένο όνομα Δ.Ν.Τ.!
Με δεδομένο το ότι η Κυβέρνηση ότι ήταν να μας πει σχετικά με το πρόβλημα, μας το είπε με την αφαίμαξη μισθωτών και συνταξιούχων, περιμέναμε με αγωνία να ακούσουμε και την άποψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διά στόματος κ. Σαμαρά!
Εδώ, σήμερα θα γράψουμε την άποψή μας σχετικά με την εμφάνιση του κ. Σαμαρά στην παραδοσιακή ομιλία του Σαββάτου και την καθιερωμένη συνέντευξη της Κυριακής!
Λοιπόν, άποψή μας είναι ότι ο κ. Σαμαράς τα "πήγε" πολύ καλά και στις δύο περιπτώσεις! Δεν μπαίνουμε στην ουσία των θέσεων της ΝΔ σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης. Και αυτό γιατί προς το παρόν, έχει διατυπωθεί η "άλλη άποψη" σχετικά με το "μνημόνιο", χωρίς να έχουν αναλυθεί οι τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες θα δικαιολογήσουν την αντιμετώπιση του προβλήματος με άλλο τρόπο! Πιστεύω ότι αυτό θα μας απασχολήσει τους επόμενους Μήνες, όταν θα ξετυλίγεται το οικονομικά πρόβλημα της ΝΔ.
Σήμερα, απλά θέλαμε να σημειώσουμε την κατάρτιση του αρχηγού της ΝΔ και την άνεση με την οποία απαντούσε στα οικονομικής φύσεως ερωτήματα! Κάτι που φάνηκε από τις απαντήσεις προς του δημοσιογράφους είναι και το ότι παρακολουθεί πολύ στενά τον διεθνή οικονομικό τύπο! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πάντα πολύ καλά ενημερωμένος, αφού τους τελευταίους Μήνες ο διεθνής τύπος αναφέρεται συχνά στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας!
Κέρδισε σίγουρα τις εντυπώσεις ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και αν αυτό δεν αποτυπωθεί στα μισθωμένα από την Κυβέρνηση ΜΜΕ!
Με πείσμα νηφαλιότητα επιμονή και υπομονή, πρέπει τους προσεχείς Μήνες να "τρέξει" δύο θέματα: Την ανάκαμψη της εικόνας του Κόμματος προς τα έξω και τη στελέχωση θέσεων μέσα στον κομματικό μηχανισμό με ανθρώπους που δε θα τον εκθέτουν όπως κάποιοι πρόσφατα!
Δεν είναι εύκολα αυτά, αλλά αυτό το διήμερο έδειξε ότι κάνει και για τα δύσκολα!

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Όντως, τα πήγε πολύ καλά ο Σαμαράς με τις απαντήσεις που έδινε με τεκμηρίωση και άψογα Ελληνικά.
Το θέμα είναι πως δεν απέφυγε να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε κι ο ΓΑΠ όταν έλεγε πως λεφτά υπάρχουν.
Λίγο πολύ, δηλαδή, μας είπε πως αν ήταν αυτός στην κυβέρνηση σε ένα χρόνο η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα, αφού εκείνος έχει τις λύσεις που δεν έχει ο άλλος!
Μας δουλεύουν αγαπητέ Σαλωνίτη και σ΄ αυτό βοηθάει και η αριστερά που δεν θέλει να ενωθεί και να παίξει το ρόλο της…

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Για το "δούλεμα", δεν έχεις άδικο! Επί της ουσίας όμως, ο Σαμαράς δεν είπε ούτε υπονόησε το περίφημα "λευτά υπάρχουν"! Λύσεις υπάρχουν είπε! Μένει να μας τις πει κάποτε!