Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Τουρίστας Πρωθυπουργός!...

Έχω γράψει πριν κάποιες μέρες ότι όταν μια Κυβέρνηση, αναγκάζεται, έστω, να πάρει οικονομικά μέτρα πρέπει τα μέτρα αυτά πρώτον να είναι δίκαια και δεύτερον να τα στηρίζει η ίδια η Κυβέρνηση με τη συμπεριφορά της και τον τρόπο ζωής των μελών της! Πολύ περισσότερο του πρωθυπουργού της!
Η σημερινή Κυβέρνηση, αναγκάστηκε να πάρει σκληρά μέτρα για να διορθώσει στρεβλώσεις πολλών δεκαετιών και οικονομικά και κοινωνικά σκάνδαλα τριών δεκαετιών όλων των μεταπολιτευτικών Κυβερνήσεων! Όμως, δε νομίζω να υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μη θεωρεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν, έχουν τη σφραγίδα της προχειρότητας και της εύκολης υλοποίησης, δηλαδή ακολούθησαν τη γνωστή πεπατημένη οδό, άρα είναι άδικα! Το να κλέβεις μέσα από την τσέπη τριών εκατομμυρίων συνταξιούχων δύο συντάξεις και το 20% της μηνιαίας σύνταξης, που αποτελούν τον ιδρώτα της ζωής τους, δε θέλει ιδιαίτερο ταλέντο ή ικανότητα! Ικανότητα χρειάζεται για να εισπράξεις, ως κράτος, ΦΠΑ που δεν αποδίδουν οι "έξυπνοι", να εξυγιάνεις υπερχρεωμένες κρατικές επιχειρήσεις, να τις κάνεις κερδοφόρες και παραγωγικές και να αυξήσεις γενικότερα τα κρατικά έσοδα! Στον τομέα αυτόν, κατά γενική ομολογία η Κυβέρνηση του ποδηλάτη - κωπηλάτη Πρωθυπουργού, δεν παίρνει καλό βαθμό! Φαίνεται όμως ότι ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Πρωθυπουργός έχει εκλάβει την έλλειψη σοβαρής και οργανωμένης αντίδρασης, ως οιωνοί αποδοχή των μέτρων και απόδειξη ... κατανόησης προς την "βαρβαρότητα" την οποία επέδειξε ο ίδιος προσωπικά προς το πλέον αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας, τους μισθωτούς και συνταξιούχους! Είναι μια λαθεμένη εκτίμηση την οποία έχει κάνει και ακόμα πιο λαθεμένος είναι και ο τρόπος αντίδρασης του! Γιατί, οι πάνω από 35, προς το παρόν, ημέρες διακοπές του δείχνουν έναν πολιτικό ο οποίος δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης στην οποία έφεραν στη χώρα αυτός και το σινάφι των πολιτικών όλων των παρατάξεων, δείχνει έναν πολιτικό που ζει στον κόσμο του, δείχνει έναν άνθρωπο αδιάφορο και ανάλγητο!
Εκτός αν εμπιστεύεται τα "γιοσουφάκια" του διαδικτύου τα οποία έχουν ξαμοληθεί και γράφουν ότι "...ο Πρωθυπουργός έχει ξεσκιστεί στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο για να ...σώσει την Ελλάδα και δικαιούται λίγη ξεκούραση..."! Τι κρίμα που κάποια εκατομμύρια Ελλήνων, δεν έχουν την ίδια άποψη και θεωρούν ότι οι πολιτικοί μας με πρώτο τον Πρωθυπουργό, μας δουλεύουν κανονικά! Πάντως, στους απανταχού καλαμοκαβαλάρηδες - γιοσουφάκια της παραπληροφόρησης, αφιερώνω το παρακάτω video:

Καλό Σαββατοκύριακο έστω και χωρίς διακοπές!

14 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Από σένα βρε Σαλωνίτη που αυτοχαρακτηρίζεσαι "πολίτης του κόσμου" περιμέναμε να είσαι φανατικός υποστηριχτής του Γιώργου!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Πολύ καλό!
Από ζήλια τα γράφω!

ακυβέρνητος είπε...

Αγαπητέ κ. ΣΑΛΩΝΙΤΗ

Προσπάθησα αρκετές φορές να απαντήσω στα σχόλια σου στο blog του Κρόγια, αλλά ήταν αδύνατο. Γι αυτό και σε "επισκέφτηκα".
Έχω την υποψία ότι επειδή το blog σου δεν έχει επισκεψιμότητα, προσπαθείς να την αποκτήσεις …πλαγίως. Θαυμάζω (που λέει ο λόγος) την επιλεκτική μνήμη εσάς των δεξιών, αλλά περισσότερο την επιλεκτική σας αμνησία. Προσθέτετε ότι γουστάρετε, αφαιρείτε ότι δεν βολεύει, πολλαπλασιάζετε τα λάθη των άλλων και διαιρείτε τα δικά σας. Εσείς και η άλλη δεξιά αμοιβάδα με το I.Q. γομολάστιχας που περιφέρει την ασυναρτησία του στα blogs θεωρείτε ότι προσφέρετε υπηρεσία στη δεξιά του Σαμαρά ή στον τόπο; Πραγματικά εύχεστε να αποτύχει το ΠΑΣΟΚ και να επιστρέψει η δεξιά για να ξεπατώσει ότι απέμεινε; Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο θεωρείτε ότι η δεξιά έχει κι άλλους στον πάγκο, καλύτερους, που περιμένουν τις εκλογές για να …πιάσουν δουλειά. Τόσα χρόνια γιατί τους κρύβετε; Ντρέπονται ή ντρέπεστε;
Γνωρίζω την απάντησή σας και την προλαβαίνω. Την έχετε ξαναγράψει και παλαιότερα, όπως και η προαναφερθείσα αμοιβάδα. Δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι το κακό στην Ελλάδα δεν μπορεί να έγινε μέσα σε 5,5 χρόνια. Όταν βγάλετε (πράγμα απίθανο) τα κομματικά γυαλιά που στραβώνουν, τότε θα καταλάβετε ότι ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα.
Και όσο και να μην βολεύει την κοσμάρα σας η αλήθεια είναι μία: με τον Ανδρέα Παπανδρέου έπαψαν να υπάρχουν οι πολύ πλούσιοι και οι πολύ φτωχοί και δημιουργήθηκε η μεσαία τάξη. Αν εσείς χάσατε από τα κεκτημένα σας, επειδή μοιράστηκε η «πίττα», αυτό απλά σημαίνει ότι ο Ανδρέας είχε δίκιο…

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Πέτρος Κ.
Ζητάω συγνώμη για την "επιγραμματική" απάντηση, αλλά έγραψα ένα ωραίο μεγάλο κείμενο και... το έχασα!
1) Στον Κρόγια γράφω γιατί ... έτσι μου αρέσει!Όπως και σε πολλά άλλα blogs!Ειδικά σε αυτόν γιατί δε μου άρεσε που δεν επέτρεπε τα σχόλια και τα κείμενά του εμφάνιζαν και το κάνουν ακόμα, μια απολυτότητα και μια αυθεντική αποκλειστικότητα μη επιδεχόμενη αντίρρησης ή και αμφιβολίας!Πιστεύω ότι αν συνεχίσει να επιτρέπει τα σχόλια, αν δεν ξανακλείσει αν,αν,αν... θα απομυθοποιηθεί!
2)Δεν με απασχολεί η επισκεψιμότητα, μάλλον την έλλειψη σχολίων εννοείς, γιατί οι 50 με 60 επισκέψεις που έχω για τα μέτρα μου και πολλές είναι!Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και δε θα βάλω ποτέ διαφήμιση του είδους:"Συγχαρητήρια είστε ο 999 επισκέπτης και κερδίσατε μια μπούφλα"! Έχω άποψη με την οποία μπορεί κανείς να συμφωνεί να μη συμφωνεί ή να αδιαφορεί,και μου αρέσει να τη διατυπώνω!Το κάνω συχνά και στον τοπικό τύπο!
Αν νομίζεις ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα μόνο της διακυβέρνησης Καραμανλή, δικαίωμά σου!Πάντως οι απανταχού οικονομολόγοι το περίμεναν να συμβεί από την εποχή του "Τσοβόλα δώστα όλα", της νομιμοποίησης της μίζας επί Ανδρέα και του ξεβρακώματος των συνδικαλιστών που συμφώνησαν με κάποια εκσυγχρονιστικά μέτρα τη δεκαετία του '90!
3)Ήμουνα είμαι και θα είμαι υπέρ των μέτρων για την εξυγίανση της οικονομίας! Αλλά δεν είμαι με την επίθεση στα εισοδήματα των συνήθων υπόπτων, υπαλλήλων και συνταξιούχων που αποτελούν πάντα την εύκολη λεία!Δε σε ενοχλεί η περίπτωση των υπαλλήλων της Βουλής;Γνωρίζεις το γιατί;Δε σε ενοχλεί που δεν έχουν ακουμπήσει ακόμα τις ΔΕΚΟ που χάνουν δισεκατομμύρια κάθε μήνα;Δε σε ενολεί η ανικανότητα είσπραξης του ΦΠΑ και των εισφορών των ταμείων από τα λαμόγια που πλουτίζουν αδικαιολόγητα εις βάρος των υπολοίπων;Δεν σε ενοχλεί που τα μέτρα πάρθηκαν με καθυστέρηση 6 μηνών αφού οι "αγορές" σκύλεψαν το πτώμα της ελληνικής οικονομίας; Δε σε ενοχλούν, τέλος, οι 40 ημέρες πρωθυπουργικές διακοπές;Εμένα με ενοχλούν και δεν αισθάνομαι αμοιβάδα γι αυτό!
4)Δεν έχασα κεκτημένα! Έχασα ιδρώτα και αγώνα ζωής 35 χρόνων και θα τα πάρω πίσω με αγωγή, αυτό είναι βέβαιο, αλλά επίσης βέβαιο είναι ότι ο ολίγιστος ΓΑΠ, επέλεξε τη βαρβαρότητα από το γνωστό δίλημμα που έβαλε ο ίδιος!
Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και για την ευκαιρία που μου έδωσες για διάλογο!

ακυβέρνητος είπε...

Κ. Σαλωνίτη
Αρχικά θα σου πω ότι καλά κάνεις και γράφεις όπου και ότι γουστάρεις. Η δημοκρατία των blogs το επιτρέπει σε όλους. Αν και φάσκεις και αντιφάσκεις όταν λες ότι στον Κρόγια γράφεις επειδή έτσι σου αρέσει, αλλά …δεν σου αρέσουν
αυτά που γράφει. Τελικά εσύ μόνο διαθέτεις το αποκλειστικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση της σκέψης; Τότε να παραμείνει ανοικτό μόνο ένα blog και όλοι να συμφωνούμε με αυτά που γράφει.
Διαφώνησα και εγώ με το ανοιγοκλείσιμο, αλλά δικό του ήταν, δεν θα με (μας) ρωτούσε κιόλας. Ειδικά στο τελευταίο post όταν έγραψε «νικήσατε» και «παραδέχθηκε» την «ήττα» του. Ίσως ο καταιγισμός βλακειών και ασυναρτησιών που πέταγαν εκεί μέσα οι συνήθεις ηλίθιοι (κακώς) τον κατέβαλλε.
Για το σημερινό χάλι της οικονομίας μας (και όχι μόνο) ασφαλώς και δεν ευθύνεται αποκλειστικά ο ακαταλληλότερος. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να χτιστεί το οικοδόμημα. Μόνο που ο «ηγέτης» σας, συνεπικουρούμενος από τον καρναβαλικό θίασο του, φρόντισε να χτίσει πολλά πατώματα και από διώροφο να το φτάσει ουρανοξύστη. Ας μην συμφωνήσεις μαζί μου. Πάρε και ρίξε μια ματιά στα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος και θα δεις πράματα και θάματα. Α, και μην το ξεχάσω: Επειδή όσους ρώτησα, κανένας δεν είχε να δώσει μια απάντηση (έστω και ψεύτικη), μήπως γνωρίζεις εσύ να μου πεις πως γίνεται και τα 148 δις. ευρώ χρέος που παρέδωσε ο Σημίτης, έφτασε να διπλασιαστεί μέσα σε 5,5 χρόνια και να φτάσει τα 295; Βλέπεις, το στενό κεφάλι μου, δεν μπορεί να χωρέσει αυτό που έγινε και ένα χρέος που δημιουργήθηκε μέσα σε 180 χρόνια, από δημιουργίας του ελληνικού κράτους, «κατάφερε» να διπλασιαστεί μέσα σε 5,5 μόλις.
Πριν βιαστείς να απαντήσεις, κλείσε τα μάτια, σκέψου ότι τα τελευταία 5,5 χρόνια κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, άνοιξε τα ….και τώρα σε ακούω.
Συνεχίζεται…

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια
Το «Τσοβόλα δώστα όλα» το έχετε κάνει καραμέλα (λόγω ένδειας επιχειρημάτων. Για τη διακυβέρνηση Σημίτη υπάρχει η καραμέλα του Χρηματιστηρίου) για να μας πείσετε για τις «εγκληματικές» πολιτικές του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλήθεια, είδες εσύ (μιας και είσαι κάποιας ηλικίας) να ανοίγουν τα θησαυροφυλάκια και να πετάνε λεφτά στον κόσμο από τις ταράτσες; Είδες εσύ έναν λαό πλούσιο και στην ξάπλα; Είδες εσύ να γεμίζει η Ελλάδα γιωτ, ιδιωτικά αεροπλάνα, εφοπλιστές και μεγαλοβιομηχάνους να περιδιαβαίνουν στους δρόμους; Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι οι αυξήσεις που δίνονταν ήσαν στα όρια του πληθωρισμού, ή και λίγο πάνω από αυτόν, για να καλυφθούν οι υποτιμήσεις της δραχμής, η άνοδος του ΦΠΑ και οι συνεχείς ανατιμήσεις των προϊόντων, ε τότε, κ. Σαλωνίτη, απλά επιβεβαιώνεις όσα σου αποδίδω για επιλεκτική μνήμη και επιλεκτική αμνησία.
Ασφαλώς και με ενοχλούν οι 1600+ αργόμισθοι της Βουλής που ανοιγοκλείνουν τις πόρτες στους Βουλευτές και τους κουβαλάνε τα ποτήρια. Κάνε πάντως τον κόπο να δεις πόσοι «δούλευαν» το 2003 και πόσοι σήμερα (μας δουλεύουν). Εκεί να δεις πόσα ρουσφέτια της δεξιάς χώθηκαν από παράθυρα και φεγγίτες. Γεια σου ρε Σιούφα ηγέτη! Το άλλο με το πόσο στοίχισε το site της Βουλής το ξέρεις;;;
Μη βιάζεσαι να προκαταλάβεις τις απαντήσεις μου. Όλα όσα αναφέρεις για την οικονομία, τις ΔΕΚΟ, τις καθυστερήσεις των αποφάσεων, όλα με ενοχλούν. Αν εμένα με ενοχλήσουν οι 40ήμερες διακοπές του ΓΑΠ (το νούμερο που το βρήκες;) οι 365 ημέρες Χ 5,5 χρόνια διακοπές του κολυμβητή της Ραφήνας εσένα που τον υπερασπίζεσαι δεν σε ενόχλησαν;;; Φτάσατε στο σημείο να τον κατηγορείτε μέχρι και για το κανό!!! Επειδή δεν «γνωριζόμαστε» τότε κ. Σαλωνίτη, ήθελα να μάθαινα ποια ακριβώς γνώμη είχες και τι ακριβώς είχες γράψει για τα κοψίδια του Μπαϊρακτάρη, όπου ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο είχε συνεδριάσει σε μια ταβέρνα (!), όπου ανάμεσα σε παϊδάκια και κρασί χύμα, ο (τότε) καταλληλότερος για Πρωθυπουργός μας είχε βγάλει λογίδρια για τους νταβατζήδες. Καρακιτσαριό!
Γράφεις ότι έχασες 35 χρόνια ζωής. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω γιατί είσαι σίγουρα συνταξιούχος, άρα, το πολύ πολύ να σου μειώθηκε (κακώς) η σύνταξη. Εγώ κ. Σαλωνίτη, με το δικό σου σκεπτικό, προβλέπεται να χάσω 46 χρόνια !!! Θα δουλέψω πολύ περισσότερο, θα υποστώ πολύ περισσότερες κρατήσεις, για να πάρω πολύ μικρότερη σύνταξη, σε μεγαλύτερη ηλικία. Πιστεύεις στ’ αλήθεια ότι ο ακαταλληλότερος σου, που όπου βρεθείς και όπου σταθείς τον υποστηρίζεις με λατρεία, δεν ευθύνεται καθόλου γι’ αυτό;;;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Πέτρος Κ.:
Σε κανένα κείμενό μου δε θα βρεις να εκφράζομαι "με λατρεία" υπέρ του Καραμανλή! Ο Καραμανλής υπήρξε για μένα η μεγάλη πολιτική απογοήτευση! Αντίθετα θα βρεις πολλά κείμενά μου να καταδικάζουν τις πολιτικές και τους πολιτικούς των τελευταίων 30 χρόνων, οι οποίοι πολιτικοί, με την ατολμία τους το συμβιβασμό τους με τα μεγάλα συμφέροντα και την οικογενειοκρατία τους, μας οδήγησαν στο μη παρέκει!Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι "στατιστικές"! Οι οποίες ευημερούσαν για χρόνια, αλλά φτώχευσαν οι άνθρωποι!

ακυβέρνητος είπε...

Προσπερνώ το γεγονός ότι δεν απαντάς σε τίποτα απ' όσα σου παρέθεσα, αφού προφανώς δεν υπάρχει απάντηση ή δεν την ξέρεις, έρχομαι να σου ζητήσω να μας πεις τι προτείνεις.
Εντάξει με τις καταδίκες, αλλά με το "δια ταύτα" τι γίνεται;
Μήπως ...Σαμαράς;

Γαμώτο, δεν μπορώ και να γελάσω...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Είμαι με ότι δε μπορει πια να δώσει το ΠΑΣΟΚ! Με όποιον μπορεί να μου δώσει ξανά, αξιοπρέπεια, σεβασμό και ελπίδα!Αυτά που μου έκλεψε απ'τη ψυχή μου εκείνος που για να γίνει Πρωθυπουργός είπε μαζεμένα τόσα ψέμματα, όσα δεν έχουν πει όλοι οι προηγούμενοι Έλληνες Πρωθυπουργοί!

παρναSOS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
παρναSOS είπε...

Φίλε Σαλωνίτη ξεχνάς ότι ο πατέρας έχει πεί πολύ περισσότερα ψέματα ....... τι να πρωτοθυμηθώ ότι ΘΑ έδιωχνε τις βάσεις του θανάτου.... ΘΑ έβγαζε την χώρα απ την ΕΟΚ..... ΘΑ καταργούσε τα μονοπώλεια ΘΑ έφτειαχνε εργοστάσιο αλουμίνας στο Νομό μας ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ μια ζωή απ την οικογένεια ΘΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.......

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ παρναSOS:
Ξεχνιούνται τέτοια ψέματα! Είναι οικογενειακό τους!

Ανώνυμος είπε...

Ρε αρχόσχολε, επαγγελματία συγγραφέα εμετικών αναρτήσεων στο δικό σου και γελοίων σχολίων στα άλλα blogs, γιατί δεν ενημερώνεις το κόσμο για τα κατορθώματά σου στο παρελθόν ; ΄Οπως π.χ. τον καιρό της χούντας ;

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ανώνυμος:
Βλέπω έγινες φανατικός αναγνώστης! Μπράβο το διάβασμα εξημερώνει τα ήθη, λένε!