Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αυτοί περιμένετε να μας ... σώσουν;

Όταν είσαι δύο βδομάδες στον Παρνασσό, στα 1200 μέτρα και περνάς τις κρύες νύχτες σου μέσα σε μια σκηνή, δεν πολυενδιαφέρεσαι για ότι λένε οι πολιτικοί μας και μάλιστα Αυγουστιάτικα! Επιστρέφοντας, ωστόσο στον κόσμο, έκανα μια "σάρωση" στις ειδήσεις του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Αυγούστου για να επανέλθω ψυχολογικά στην πραγματικότητα!
Πολλά και ποικίλα ήταν τα θέματα, αλλά στάθηκα στις συνεντεύξεις δύο επιφανών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενός "ιστορικού" και ενός "εκ μεταγραφής"!
Του κ. Ρέππα και της κ. Μπιρμπίλη! Για λόγους "τακτ" θα αρχίσω με την κ. Μπιρμπίλη!
" Ανήκω στην αριστερά του ΠΑΣΟΚ", δηλώνει ανερυθρίαστα η κ. Υπουργός! Και για να μη μας μείνει καμιά αμφιβολία γι΄αυτό συνεχίζει: " Υπάρχει χώρος για τους ιδιώτες στην ενέργεια"! Δεν ανήκετε πουθενά, κυρία μου! Για την ακρίβεια, ανήκετε σε μια κατηγορία πολιτών αυτής της δύσμοιρης χώρας που την εκμεταλλεύονται κάποιοι επιτήδειοι τους οποίους έχω χαρακτηρίσει κωδικοποιημένα ως " Ιδεολογικούς-ταξικούς αποστάτες"! Είστε τιποτόφρονες! Μέχρι οι συνθήκες, οι κολλητοί, οι σχέσεις σας με την άλλη άκρη του Ατλαντικού, σας κάνουν "εξουσία"! Και τότε αρχίζει η απομυθοποίησή σας! Το ιδεολογικό σας ξεβράκωμα η ταξική σας κενότητα! Αν "ανήκετε" σε κάποια αριστερά, αυτή είναι η αριστερά που αγοράζει φτηνά τη δημοκρατία και την εξαργυρώνει με πανάκριβες βουλευτικές και υπουργικές θέσεις και πανάκριβα μοντελάκια ενδυματολογικού καρακιτσαριού! Όλα αυτά δεν συνιστούν "αριστερή ιδεολογία", τουλάχιστον με την αρχέγονη έννοια της λέξης! Και τέλος με τις βλακείες σας!
Ο έτερος συνεντευξιαζόμενος, ο κ. Ρέππας, δηλώνει αντρίκια, παλικαρίσια και σοσιαλιστικά: "Απολύσεις δεν κάνω σε ΟΣΕ και συγκοινωνίες"! Άει γεια σου! Αυτή η νοοτροπία μας έφερε στο μη παρέκει! Η διαιώνιση της εξουσίας θέλει προσλήψεις, όχι απολύσεις! Τι είναι οι πλεονάζοντες υπάλληλοι του ΟΣΕ, συνταξιούχοι να τους πάρουμε δύο συντάξεις το χρόνο και το 20% της μηνιαίας σύνταξης; Αρκετά μαζέψαμε από τα "κορόιδα"! Οι υπάλληλοι της Βουλής και των ΔΕΚΟ είναι, κατά τεκμήριο, "δικά μας παιδιά", άντε παιδιά του "πολιτικού συστήματος"! Με αυτούς θα τα βάλουμε; Οι άλλοι είναι ... οι άλλοι, το "πόπολο" η πλέμπα!
Άσε, κ. Ρέππα, καταλάβαμε! Δε χρειάζεται ιδιαίτερη ικανότητα να κάνεις οικονομική "αφαίμαξη" σε έναν κόσμο ζαλισμένο, που έχει φάει κατακέφαλο από το πολιτικό σύστημα το οποίο επάξια εκπροσωπείτε! Ικανότητες χρειάζονται για να εξυγιάνεις σάπιες εταιρείες του Δημοσίου, να τις κάνεις κερδοφόρες, άντε μη ζημιογόνες, να εισπράξεις το ΦΠΑ και τους φόρους που κάποιοι επιτήδειοι δεν πληρώνουν και να αλλάξεις τη νοοτροπία ενός ολόκληρου
λαού ως προς τις υποχρεώσεις του απέναντι στο Κράτος! Αλλά, μην τα περιμένουμε όλα αυτά από ανθρώπους που δεν έχουν εργαστεί στη ζωή τους! Έστω και ως οδοντίατροι!
Πάντως, ως άνθρωπος με χιούμορ, σας αφιερώνω την διπλανή γελοιογραφία της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" του Σαββάτου 7/8! Απαντάει καλύτερα στο γιατί "με πορδές δε βάφονται αυγά"!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ώρα του... Αστακού

Πλησιάζει η ώρα που η συμφωνία του Αστακού με τους Άραβες θα έλθει στη Βουλή για κύρωση. Και τότε, όπως λέει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με υπουργική θητεία στο παρελθόν, δύσκολα το ΥΠΕΚΑ θα μπορέσει να δικαιολογήσει πτυχές της. Το θέμα χειρίζεται ο υφυπουργός Γ. Μανιάτης, ο οποίος όμως φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο θέμα περισσότερο εκτελεί εντολές άνωθεν παρά αποφασίζει ο ίδιος...
Έτσι ακόμη μια φορά έρχεται στην επιφάνεια ένα σοβαρό πρόβλημα. Κατά πόσον αυτού του είδους οι περίπλοκες συμφωνίες και συμβάσεις πρέπει να ψηφίζονται στη Βουλή, όπου κανένας δεν παίρνει χαμπάρι τι ακριβώς περιλαμβάνουν... Κάποια στιγμή η Βουλή θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως πλυντήριο για τις ποινικές ευθύνες όλων εκείνων που έφτιαξαν και υπέγραψαν τέτοιες συμφωνίες...
http://www.topontiki.gr/articles/view/8718

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Φόλε, για να τελειώνουμε με τον Αστακό: Είμαι υπέρ όποιας επένδυσης δίνει δουλειά σε νέους ανθρώπους, ακόμα και άν βλάπτονται τα συμφέροντα κάποιων οικοπεδούχων που θα χάσουν την αξία τους! Τέλος, και να μην κριτικάρεις σε άσχετα ποστ!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ρε φίλε έχεις ακόμα την υπομονή να διαβάζεις συνεντεύξεις πολιτικών και να χάνεις χρόνο να τις σχολιάζεις;
Χαρά στο κουράγιο σου...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Φίλε μου, εσύ γύρισες όλη τη μέση ανατολή και όχι μόνο και αναωαπτίστηκες! Κάπου έπρεπε να ξεσπάσω κι εγώ ο τάλας συνταξιούχος!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Nα γυρίσεις πίσω στη σκηνούλα σου στο βουνό, τον Λιάκουρα!
(έτσι δεν τον λένε τον Παρνασσό;)