Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

"HOMMO PASOKIKOUS"

Έχει συγκεντρώσει επάνω του τους πιο ακραίους και συνάμα πιο αντιφατικούς χαρακτηρισμούς! Χαρακτηρισμούς, οι οποίοι ξεκινάνε από τα κατά καιρούς λεγόμενά του, τα πεπραγμένα του κατά το μεγάλο διάστημα στο οποίο υπήρξε Υπουργός, αλλά και από τη σωματική του διάπλαση! Με αυτήν την τελευταία, δε θα ασχοληθώ, γιατί είμαι ιδεολογικά αντίθετος με κάθε μορφής ρατσισμό! Ο κ. Πάγκαλος, γι αυτόν πρόκειται, θα μπορούσε να είναι το ίδιο κακός ή καλός πολιτικός με πολύ λιγότερα κιλά! Δεν κρίνεται επομένως γι αυτό! Τελεία και παύλα! Μπορεί να πει κανείς, παραλλάζοντας μια λαϊκή παροιμία, ότι ο κ. Πάγκαλος, "όσο πιο πολύ μιλάει, τόσο φαίνεται ο κώλος του"! Έστω ο πολιτικός!
Δε θα μπούμε σε λεπτομέρειες, αλλά πρέπει, έστω επιγραμματικά, να αναφέρουμε μερικά από τα κατορθώματά του, τουλάχιστον εκείνα τα οποία μπορούμε να ανασύρουμε από τα συρτάρια της γερασμένης μνήμης μας:
* Υπόθεση "Ίμια"! Θεωρήθηκε εθνική καταισχύνη! Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος!
* Υπόθεση "Οτσαλάν"! Θεωρήθηκε εθνική προδοσία! Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος!
* Δήλωσή του, επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ, ότι: "στο Υπουργείο Εξωτερικών, μιλάνε αμερικάνικα"!
* Δήλωσή του ότι: " Η Γερμανία είναι ένας οικονομικός γίγας με μυαλό νάνου"! Δεν παραιτήθηκε! Την απέσυρε μετά από πίεση!
* Δήλωσή του ότι: "μετά το 2000, καταστράφηκε η Ελλάδα"!( Μέχρι το 2004, κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, δια του κ. Σημίτη!
* Αρχική έντονη καταδίκη του Σχεδίου Ανάν για το Κυπριακό και μετά φανατική υποστήριξή του!
Προφανώς είναι και άλλα, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά, ανάλογα με τη βαρύτητα με την οποία βλέπει κανείς τα δημόσια πράγματα! Πολλοί, δεν τον συμπαθούν, εξαιτίας αυτών των κατά καιρούς δηλώσεών του, άλλοι, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν το "γιατί" τις αποδίδουν στον εκρηκτικό χαρακτήρα του, ο οποίος όμως δεν προσιδιάζει με πολιτικό με ευρωπαϊκό προφίλ! Όμως, ο κ. Πάγκαλος πολύ λίγο έως ελάχιστα "ζημιώθηκε", πολιτικά από την "εκρηκτικότητα" του χαρακτήρα του και την αμετροέπεια των πράξεών του! Τι συμβαίνει λοιπόν; Είναι και αυτός ένα Πολιτικό "τεφάλ", που δεν του κολλάει τίποτε, όπως είχε χαρακτηρίσει η μακαρίτισσα η Βλάχου τον Ανδρέα; Είναι "ο τρελός του χωριού" που τον αφήνουμε να λέει ότι θέλει γιατί έχει το... ακαταλόγιστο; Η μήπως είναι, τελικά ο άνθρωπος που κάνει όλη τη "βρώμικη " δουλειά; Χμμμ! Για να δούμε!
Ο κ. Πάγκαλος, έχει μια διαχρονική κόντρα με το ΚΚΕ αλλά και προσωπικά με την κ. Παπαρήγα! Κάθε φορά που "σηκώνει" το θέμα με αφορμή κάποιο γεγονός, κανείς από το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο Αρχηγός του, δεν παίρνει θέση υπέρ ή κατά των λεγομένων του! Τυχαίο; Δε νομίζω!
Ο κ. Πάγκαλος, κατά καιρούς έχει μιλήσει κατά των συνδικαλιστών όταν αντιτίθενται σε κρίσιμα θέματα της κυβερνητικής πολιτικής! Κανείς από το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει θέση στα λεγόμενά του! Τυχαίο; Δε νομίζω! Ο κ. Πάγκαλος, θέτει θέμα "κομματικής πειθαρχίας", προσέξτε, ο Πάγκαλος, όχι ο... δημοκρατικός Πρωθυπουργός, και παράλληλα διαβάζει σε τηλεοπτικό σταθμό, ονόματα προσληφθέντων από τη ΝΔ στην "ΑΓΡΟΓΗ", δύο μέρες πριν τη ψήφιση του "ασφαλιστικού"! Τυχαίο; Δε νομίζω!
Ο κ. Πάγκαλος, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, έγινε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, από τον ομιλούντα "αμερικάνικα" Πρωθυπουργό! Τυχαίο; Δε νομίζω!
Έχω την εντύπωση, ότι έχουν άδικο όσοι του αποδίδουν τις προθέσεις που του αποδίδουν και όσοι του προσάπτουν τους γνωστούς κατά καιρούς χαρακτηρισμούς! Ο κ. Πάγκαλος, δεν είναι παρά αυτό που, συγχωρήστε μου το "βαρβαρισμό", αποκαλούν όλοι "HOMMO PASOKIKOUS"! Ο κ. Πάγκαλος, δεν είναι παρά το τελευταίο ή ένα από τα τελευταία τέρατα της πολιτικής "Ιουρασικής περιόδου", τους Δεινόσαυρους! Με μια μεγάλη διαφορά, όμως: Εκείνα, δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στις επελθούσες φυσικές μεταβολές! Ο κ. Πάγκαλος, όπως απέδειξε η πολιτική του πορεία από την ΕΔΑ του '61 στο ΠΑΣΟΚ του ΄81 και από το σοσιαλισμό του'82 στο άκρατο νεοφιλελευθερισμό του 2010, όχι μόνο προσαρμόστηκε στις (πολιτικές) αλλαγές, αλλά προσπαθεί να τις προκαλεί κι όλας! Και, στο βαθμό που αυτή η συνολική συμπεριφορά του "βολεύει" και το ΠΑΣΟΚ, θα τον απολαμβάνουμε για πολύ ακόμα! Εντός ή εκτός του " JURASSIC PARK"!

2 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ο Πάγκαλος πάντοτε αδικούσε τον εαυτό του!
Προσωπικά πιστεύω πως έχει δυνατότητες και είναι ακομπλεξάριστος (θυμόμαστε πως μίλησε στη Θάτσερ οταν εκείνη σε μια σύνοδο κορυφής της ΕΟΚ αναρωτήθηκε μεγαλόφωνα "ποιος είναι αυτός ο χοντρός;")

Όμως, ο τρόπος που διατυπώνει τις όποιες απόψεις του είναι παλαιοκομματικός και καρακίτς...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Σωστά! Πάντως το πρόβλημα μα την αρίθμηση των σχολίων παραμένει το "κοντέρ" μου δείχνει μηδέν και τυχαία διάβασα το δικό σου! Θα δούμε αύριο! Καλή σου νύχτα.