Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Προς "ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΥΣ" και άλλα ζώα της ελληνικής πανίδας!...

Στο χώρο της λεγόμενης, βαρβαριστί "μπλοκόσφαιρας", υπάρχουν πολλών κατηγοριών blogs! Είναι τα "ενημερωτικά", τα "ειδησεογραφικά", τα "σχολιασμού", τα "εξειδικευμένα", και τα "γνώμης" ή "άποψης"! Μπορεί να προσδιορίσει κανείς και άλλες κατηγορίες, αλλά σήμερα δεν είναι αυτό το θέμα μας. Σήμερα θα ασχοληθούμε με μια κατηγορία blogs και bloggers, τα λεγόμενα "σοβαρά"! Ή τα καθ΄ ημάς "σοβαροφανή"! Στην κατηγορία αυτή, υπάγονται κατά κύριο λόγο τα "γνώμης" ή "άποψης"! Οι συντάκτες των blogs αυτών, με αφορμή κάποιο τρέχον πολιτικό, οικονομικό ή κοινωνικό θέμα, διατυπώνουν την άποψή τους, με την οποία μπορεί κάποιος να συμφωνεί, να διαφωνεί ή να τον αφήνει αδιάφορο, αλλά δεν παύει να είναι μια άποψη απολύτως σεβαστή! Τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τις ανακολουθίες του κυβερνώντος κόμματος σε σχέση με τα λεγόμενα του, μόλις πριν δέκα μήνες, κάποια από τα "σοβαρά" και "αντικειμενικά" blogs, ξεσπάθωσαν κατά του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης, πολλά, με φρασεολογία που θα έκαναν τους λιμενεργάτες να κοκκινίσουν! Με αφορμή δε την περίφημη "πρόταση Σάλλα" για εξαγορά της ATE bank και του ΤΤ, το τι έχει γραφεί δεν περιγράφεται! Εδώ, όμως, τελειώνουν όλα! Και αποδεικνύεται η "σοβαροφάνεια"! Αν επιχειρήσεις, σ' αυτά τα σοβαροφανή, να μπεις να κάνεις σχόλιο, πολύ περισσότερο αν λόγω επαγγέλματος συμβαίνει να είσαι και επαρκώς ενημερωμένος για το περίφημο "ντιλ", σου την πέφτει ένας "ανώνυμος σχολιαστής" που δεν είναι "ανώνυμος" αλλά, ίσως ένας από τους συντάκτες του κειμένου, και σε στολίζει με χαρακτηρισμούς "δεξιός", "αριστερός", "φασίστας" " τι περιμένεις να είσαι από εκεί που κατάγεσαι", αν δε, μη αντέχοντας το φασισμό τους και τον υποκρυπτόμενο ρατσισμό τους, ανταποκριθείς στην πρόκληση, τότε σου πετάνε μερικές ακόμα χοντράδες και σου απαγορεύουν να σχολιάσεις ξανά από τον "καμπινέ" τους! Χεστήκαμε, είναι η πάγια απάντησή μας!
Η αλήθεια είναι ότι αυτήν την περίοδο, δεν υπάρχει χειρότερη εικόνα από έναν "ιδεολόγο" πασόκο πεσμένο στο καναβάτσο! Και με τη ζέστη των ημερών είναι πολύ έντονα τα φαινόμενα σήψης! Του πτώματος! Δεν είναι λίγο, εσύ ένας πρώην αριστερός, να έχεις προσχωρήσει, για τους δικούς σου λόγους, στη "γιαλαντζί" αριστερά, να έχεις στήσει όλη σου τη ζωή και τις προσδοκίες σου, πάνω στις πλάτες ενός "σοσιαλιστικού" κόμματος, και να σου προκύπτουν όλα αυτά που προέκυψαν, με την ένταση που προέκυψαν και με τον αμοραλισμό που προέκυψαν! Δεν είναι λίγο να στήνεις και καλά κάνεις, εξεταστικές για σκάνδαλα πολιτικών σου αντιπάλων και να σου προκύπτουν ομολογίες στελεχών του κόμματός σου ότι, διαχρονικά, τα "πήραν", για τη δόλια τη μάνα τους! Δεν είναι δίκαιο, γαμώ το, να έχεις στήσει μια ολόκληρη αντιπολίτευση στο "κάψιμο της χώρας" από τη δεξιά, και να σου καίνε το λεκανοπέδιο τα άθλια ανώνυμα οικονομικά συμφέροντα και μάλιστα όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται κάπου στο Αιγαίο, μέσα σε ένα κανό!
Ας είναι, είμαστε εδώ και τους παρακολουθούμε! Διαβάσαμε ήδη την κολοτούμπα τους! Πήραν γραμμή να γράψουν ότι υπάρχει άρνηση στην "πρόταση Σάλλα"! Εμείς άλλα διαβάζουμε στο σημερινό διαδίκτυο!
Αλλά, λεπτομέρειες "από μέσα" για τη μεγάλη "απάτη" θα γραφούν πολλές προσεχώς!
Εκτός αν κάποιοι καταλάβουν ότι τώρα οι συνθήκες δεν ευνοούν φαινόμενα τύπου "Κοσκωτά"!

1 σχόλιο:

Albatros είπε...

Αγαπητέ φίλε, ΣΑΛΩΝΙΤΗ, η ανοχή στην αντίθετη γνώμη ανήκει στη δύσκολη τέχνη του διαλόγου. Για μερικούς, η αμφισβήτηση της αυθεντίας κι ο αντίλογος εκλαμβάνεται ως προσωπική προσβολή κι ενόχληση. Είναι οι τύποι εκείνοι, που έχουν μάθει να μιλούν πολύ και ν' ακούν ελάχιστα. Αν, μάλιστα, τολμήσεις να τους θίξεις και τα ιερά "τοτέμ" της πολιτικής τους θρησκείας, τότε πραγματικά εξαγριώνονται.
Ας είναι.
Ο καθένας μας δημόσια κρίνεται γι' αυτά που δημόσια λέει και πράττει.