Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Κύριε Χατζηγάκη, είστε ο αδύναμος κρίκος! Φύγετε!...

Το βιογραφικό σπουδών του ανδρός, δεν είναι και άσχημο! Η σκληρή πραγματικότητα όμως, επιβεβαίωσε τον κανόνα ο οποίος λέει ότι δεν αρκούν οι καλές σπουδές και τα πολλά πτυχία για να έχεις επιτυχία στην πολιτική! Ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, τα πολλά πτυχία που λέγαμε πιο πάνω, τελείωσε τη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1968! Έκανε κάποια μεταπτυχιακά στις πολιτικές επιστήμες στο εξωτερικό και το 1977 εκλέγεται Βουλευτής με τη ΝΔ! Τόσο απλά! Σαν να λέμε: "Τί σπουδάζεις"; "Πολιτικός", σου απαντάει ο άλλος! Μην προσπαθήσετε να βρείτε τι δουλειά κάνει ή έκανε! Στο βιογραφικό του, τουλάχιστον δεν αναγράφεται καμιά πληροφορία για κάτι τέτοιο!
Σιγά το πράμα, θα μου πείτε! Ο πρώτος είναι! Μήπως αυτή η έλλειψη πείρας των περισσότερων πολιτικών της περασμένης τριακονταετίας, δε φάνηκε στα αποτελέσματα του παραχθέντος έργου! Ή μήπως υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι πιάσαμε πάτο εντελώς τυχαία! Πιστέψτε με, δε θα άξιζε τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με πολιτικούς αυτής της κατηγορίας, τα κατορθώματα των οποίων δεν τα έχουμε μάθει ακόμα όλα, αν δεν έσκαγαν αυτές τις μέρες δύο "πατάτες" που έχει διαπράξει ο εν λόγω κύριος και οι οποίες "πατάτες", είτε το αντιλαμβάνονται αυτό μερικοί είτε όχι, κάνουν "ρόμπα" όλο το σύστημα!
Εκεί στη Θεσσαλία, μερικοί είναι μαθημένοι με τα "τσιφλίκια"! Έτσι, λοιπόν, ο κ. Χατζη
γάκης, αν και γνώριζε την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας, είπε προεκλογικά, να κάνει καμιά διακοσαριά διορισμούς σε μια κρατική εταιρεία την "ΑΓΡΟγή", με αντικείμενο, λένε, θέματα και προβλήματα που αφορούν τους Αγρότες! Οι διορισμοί, όπως λένε και γράφονται, έγιναν με αδιαφανείς και προκλητικές, διαδικασίες, αλλά, μάλλον έγιναν, χωρίς καν διαδικασίες! Γιατί το έκανε αυτό; Μα, εκλογές έρχονταν! Τι να κάνει ο άνθρωπος! Έπρεπε να σώσει το πολιτικό του σαρκίο! Ποια Ελλάδα που βούλιαζε, δεν τη χέζεις την Ελλάδα! Άλλωστε τι θα ήταν η Ελλάδα μετά τις εκλογές χωρίς το κ. Χατζηγάκη στη Βουλή!
Και πάνω στη σύγχυση, μια πολύ σοβαρή γερμανική εφημερίδα η Bild, μας κράζει με τα καμώματα ενός Έλληνα Υπουργού, το υπουργείο του οποίου χρεώθηκε με 20 εκατομμύρια ευρώ, αν είστε χριστιανο,ί από κλίσεις τηλεφώνων σε "ροζ" τηλέφωνα! Ποιος ήταν ο Υπουργός; Μα ο κ. Χατζηγάκης, γόνος καλής οικογένειας με τέσσερα πτυχία και κατ' επάγγελμα πολιτικός! Που δεν είχε στήσει μηχανισμό στο Υπουργείο του να ελέγχει τις δαπάνες! Αν δεν είχα εκ φύσεως ευγένεια και αγωγή θα σας έλεγα ότι όσους ασκούν τέτοια διοίκηση ο λαός τους λέει μαλάκες, αλλά τέτοιες λέξεις δεν χρησιμοποιώ! Και για να είμαστε δίκαιοι, στο Υπουργείο του, πρέπει να υπήρχαν πολλοί μαλάκες για να παίρνουν σε ώρα εργασίας "ροζ" τηλέφωνα!
Επειδή η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές πλήρωσε πολύ ακριβά έναν πρωτοφανή πολιτικό αμοραλισμό, έναν πρωτόγνωρο νεποτισμό και μια ολοφάνερη ανικανότητα κάποιων "επιφανών" στελεχών της και επειδή αυτό φάνηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα, το χειρότερο από την ίδρυσή της, μήπως πρέπει κάποιοι εκεί στο κόμμα να ξαναδούν κάποια πράγματα από την αρχή; Ο μακαρίτης ο Μαρκεζίνης, σε κάποιο εκλογική αναμέτρηση, νομίζω του '52, είπε στα λίγα στελέχη και τους 1-2 βουλευτές που είχε, εν όψει της νέας προεκλογικής εκστρατίας : " Κύριοι, ή του ύψους ή του βάθους! Αλλά, ευρισκόμεθα ήδη τόσον χαμηλά, ώστε μόνο το ύψος μας απομένει"!
Ας καταλάβουν μερικοί ότι πιο κάτω δεν έχει για τη ΝΔ! Ας απομονώσει και απομακρύνει όλα τα βαρίδια και ας χτίσει το νέο προφίλ με νέους και άφθαρτους! Να δείξει και στην πράξη ότι όσοι "πλήγωσαν την παράταξη" και όσοι, με πράξεις ή παραλείψεις έβλαψαν την Ελλάδα, δεν έχουν θέση στο δημόσιο βίο της χώρας! Τουλάχιστον, όχι με αυτό το κόμμα!

4 σχόλια:

mahler76 είπε...

o τύπος είναι η απόλυτη παρακμή και χυδαιότητα.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Θυμάμαι κάποτε που είχα περισσότερα πάρε-δώσε με το ΠΑΣΟΚ κάποιοι δήλωναν σαρκαστικά "επάγγελμα ΠΑΣΟΚ" ή "επάγγελμα Μέλος Διοικητικών Συμβουλείων"!

Θυμάμαι επίσης σε μια συγκέντρωση που εμφανίστηκε ο Σημίτης με τον Τσουκάτο κάποιοι να φωνάζουν το σύνθημα "ΠΑΣΟΚ και κράτος Θεόδωρος Τσουκάτος"!

Αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού μας συστήματος...

Ποιος δεν θυμάται την περσινή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με πόσο φανατισμό είχαν υποδεχθεί οι οργανωμένοι της ΝουΔου τον Καραμανλή, έντρομοι μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν την εξουσία και, συνεπώς, την κουτάλα...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ malher, Ασκαρδαμυκτί:
Το πολιτικό μας σύστημα, είναι "μια ωραία ατμόσφαιρα"!Τόσο ωραία που κάποιοι (βολεμένοι) δε θέλουν να τη χαλάσουν!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καλά, ο Μάλερ είχε ιδιαίτερο λόγο να συμπαθεί τον Καραμανλή!
Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε...