Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μουντιαλ-2010!...

Πάει κι αυτό , τελείωσε! Άξια πρωταθλήτρια κόσμου η Ισπανική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου! Μεγάλη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σχολή, πήρε μαζί της στις αποσκευές τις το τρόπαιο και τις εντυπώσεις! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν κατακτούν τρόπαια ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι διαχειρίζονται τις νίκες ή τις ήττες με την κλασσική έννοια του όρου "Αθλητισμός"! Δεν πυροβολούν τους παίχτες που χάνουν πέναλτι, δε "ζουν" τέσσερα χρόνια με το μυαλό τους στην κατάκτηση και όταν αυτή δεν επιτυγχάνεται να χάνεται ο κόσμος κάτω από τα πόδια τους, δε γράφουν οι εφημερίδες τίτλους όπως "κλαίει όλη η Βραζιλία" ή "σπαράσουν οι αλάνες τις Αργεντινής"! Ωστόσο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2010, θα μείνει στη μνήμη μας για τρία, κυρίως πράγματα!
Το ένα είναι οι περίφημες "βουβουζέλες", παραδοσιακό λένε, όργανο κάποιων Φυλών της Νότιας Αφρικής! Χαρακτηριστική, λόγω του μεγέθους της, διαπεραστική λόγω του ήχου της, εκνευριστική λόγω της διάρκειας της χρήσης της! Κύριος οίδε, τι μας περιμένει το χειμώνα στα ελληνικά γήπεδα! Καμιά εξηνταριά χιλιάδες κομμάτια έχουν παραγγελθεί!
Το δεύτερο πράγμα για το οποίο θα μας μείνει αξέχαστο αυτό το "Μουντιάλ", είναι η μπάλα του! Ειδική παραγγελία από την ADIDAS! Η νέα επιφάνειά της, λένε τα πρότζεκτς, προσφέρει
στους ποδοσφαιριστές μια μπάλα με σταθερή πτήση και απόλυτο έλεγχο! Η αμερικανική NASA, έχει διαφορετική άποψη! Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που της έκανε, διαπίστωσε ότι στα 42 μίλια/ώρα (71χλμ) ταχύτητα, αλλάζει πορεία στον αέρα με κατεύθυνση που επιθυμεί η ... ίδια! Άσε που σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα παρουσιάζει επίσης ... αυτονομιστικές τάσεις! Πρώτη φορά είδαμε μπάλα ποδοσφαίρου να χρειάζεται όριο ταχύτητας και αντιολισθητικές αλυσίδες για το υψόμετρο! Το όνομα αυτής: " JABULANI", που σε μία από τις έντεκα επίσημες γλώσσες της Νοτιαφρικανικής Ένωσης, την isiZulu, σημαίνει "γιορτάζω"! Διαφορετική άποψη, περί της εορτής θα έχουν, σίγουρα οι τερματοφύλακες που αγκάλιασαν ... αέρα, αντί την άπιστη "JABULANI"!
Το τρίτο, είναι, ασφαλώς η Διαιτησία! Ανήκουμε σε αυτούς που δεν αποδίδουν προθέσεις στα λάθη των διαιτητών, καθόσον και αυτοί "άνθρωποι είναι" βρε αδερφέ! Όμως, διάολε, εδώ έχουμε τρεις καραμπινάτες αλλοιώσεις αποτελεσμάτων! Το, ολοφάνερο γκολ, για παράδειγμα, της διπλανής φωτογραφίας, δε μέτρησε! Δε μιλάμε για τα δεκάδες ανθρώπινα (;) λάθη που, όμως, δεν επηρέασαν. άμεσα, αποτελέσματα, αλλά για καταφανείς αβλεψίες (;) κυρίως των εποπτών! Αν αυτοί είναι οι καλύτεροι διαιτητές του Πλανήτη Γη, έ, τότε καλά κάνει η NASA και το "ψάχνει" στο διαπλανητικό σύστημα!
Ας είναι! Να είμαστε καλά να παρακολουθήσουμε και το επόμενο "Μουντιάλ"! Απολαύστε το καλοκαιράκι γιατί μας περιμένουν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ένας βαρύς χειμώνας μέσα σε μια πρωτοφανή κρίση! Μπρρρρ!

6 σχόλια:

Ελευθερία είπε...

Τι έχουμε να τραβήξουμε δεν λέγετε...
Και από τις βουβουζέλες στα γήπεδα και από το σκληρό αυτό χειμώνα που έρχεται...
Ίδωμεν !!

mahler76 είπε...

αν εξαιρέσουμε τις βουβουζέλες ήταν το χειρότερο και πλέον αδιάφορο μουντιάλ όλων των εποχών. Πολύ καλημέρα σας :)

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Ελευθερία:
Μη μου πεις ότι συχνάζεις κι εσύ "Καραϊσκάκη";
@ mahler:
Έτσι ακριβώς είναι!
Ασφαλώς δε θα διέφυγε της προσοχής σου ότι έγιναν πολλές εκδηλώσεις για τον αγαπημένο σου Mahler,Αφιέρωμα στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και στο Μέγαρο!
Την καλημέρα μου!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Η Ελευθερία κι αν δεν είναι γαυρίνα, θα γίνει!
Άλλωστε, κατά παράδοση, όλες οι γυναίκες υποστηρίζουν την ομάδα του γκόμενου...

Τώρα, από έναν που ακούει Μάλερ δεν περίμενα ούτε τον ήχο της βουβουζέλας να εκτιμήσει, ούτε να αισθανθεί τον πόνο των αργεντίνικων αλανών και των βραζιλιάνικων φαβέλων...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Aσκαρ,
Μη διαστρεύλώνεις τας γραφάς! Δεν ακούω εγώ Mahler!Εγώ ακούω Μπετόβεν και εκεί, στη γλυκύτερη μουσική που έχει γραφεί ποτέ, την Ποιμενική Συμφωνία, με λίγη φαντασία μπορεί να ακούσεις και τον οξύ ήχο μιας λανθάνουσας "βουβουζέλας", αφού όλα τα όργανα στη συμφωνία αυτή μιμούνται ήχους του δάσους!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αυτή η "Ποιμενική Συμφωνία" περιλαμβάνει και τίποτα ... βακχοκαταστάσεις;
Αν ναι, πες μου το να πουλήσω πνεύμα και γνώσεις στη Λευτερία!