Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Αν τα μανίκια δεν ανασηκώνονται, φορέστε...κοντομάνικα!...

Όταν, προεκλογικά, ο κ. Παπανδρέου έλεγε την "ιστορική" προστακτική "πάμε", και προέτρεπε τα στελέχη του να σηκώσουν τα μανίκια τους, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο μόνος που θα τον άκουγε και θα δραστηριοποιείτο και μάλιστα κόντρα στα συμφέροντα της οικονομίας και της κοινωνίας, θα ήταν ο γνωστός συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ το "ΠΑΜΕ"! Αυτοί οι οκτώ μήνες που έφεραν τα πάνω- κάτω στη χώρα μας και μας έκαναν να αναζητάμε άλλους τρόπους θεώρησης κάποιων πραγμάτων, τα οποία, μέχρι πρότινος τα θεωρούσαμε ως δεδομένα, έχουν διχοτομήσει την Κυβέρνηση και έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό ανάμεσα στις δύο πλευρές! Από τη μια στέκονται όσοι Υπουργοί εμπλέκονται στη λήψη μέτρων για την αποτροπή αυτού που λέμε κωδικοποιημένα "κατάρρευση της οικονομίας", οι οποίοι, με σημαντική καθυστέρηση που κόστισε, αντελήφθησαν ότι τα μέτρα ήταν μονόδρομος και ότι έπρεπε ανάμεσα στο γνωστό δίλημμα που έθεσε προεκλογικά ο "διανοούμενος" Πρωθυπουργός, να επιλέξουν τη "βαρβαρότητα"!
Από την άλλη πλευρά στέκονται εκείνοι οι Υπουργοί οι οποίοι δείχνουν να έχουν μείνει ενεοί
από τα συμβαίνοντα, λες και αυτά δεν τους αφορούν και περιμένουν κάποιον, τον Πρωθυπουργό, να πυροβολήσει στον αέρα την εκκίνηση της "κούρσας" η οποία, ελπίζουμε όλοι ότι θα μας επαναφέρει γρήγορα σε αναπτυξιακή τροχιά! Έχουμε περιγράψει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό τον κύκλο της ύφεσης! Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να γλύψουμε τον πάτο του βαρελιού για να αρχίσουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη! Όταν για παράδειγμα, αυξάνεις το ΦΠΑ, αυτό δεν αρκεί! Γιατί για να σου αποδώσει το μέτρο, πρέπει να διαθέτεις και τους μηχανισμούς για την είσπραξή του! Και δε μιλάμε για τους σάπιους και αναποτελεσματικούς μηχανισμούς του παρελθόντος! Μιλάμε για καινοτόμες λύσεις!
Επειδή τα μέχρι τώρα μέτρα είναι εισπρακτικής φιλοσοφίας, είναι αυτονόητο ότι, με την αφαί
ρεση αγοραστικής δύναμης από τους καταναλωτές, έχει παγώσει η αγορά! Οι άλλοτε πολυδιαφημίζουσες την κερδοφορία τους Τράπεζες, έχουν κλείσει τις στρόφιγγες, ακόμα και η κρατική ATE bank, ενώ η αγορά, περιμένει κάποια νομοσχέδια που θα της δώσουν ανάσα και δεν εννοούμε χρηματικές διευκολύνσεις, αλλά νομοσχέδια αναπτυξιακού προσανατολισμού για απορρόφηση κονδυλίων και άνοιγμα της αγοράς εργασίας!
Πολύ φοβάμαι ότι αν όλα αυτά αργήσουν λίγο ακόμα, θα περιέλθουμε στην κατάσταση του πορνείου του σχετικού ανεκδότου, όπου ο...αρμόδιος είπε: "Από οργάνωση σκίζουμε, αλλά δεν έχουμε ακόμα πουτάνες"!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι πάμε για φούντο,είμαστε στο φούντο.

Ανώνυμος είπε...

''Μια καταιγίδα είν΄αυτή άστην να πέσει χάμω,να μας σαρώσει στο γιαπί που΄νε χτιστό στην άμμο,να χτίσουμε απ΄την αρχή τούτα τ΄αποκαίδια που άφησαν πολιτικοί και όλα τα αρχίδια''.

mahler76 είπε...

ζητούνται πουτάνες λοιπόν χαχαχαχα

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Δυστυχώς, έχετε και οι τρείς δίκιο!
Καλό βράδυ!...