Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ούτε ηθικό ούτε νόμιμο! Απλώς απαράδεκτο!...

Δε ξέρω γιατί, αλλά από την πρώτη μέρα επιβολής αυτών των περίφημων όσο και οδυνηρών οικονομικών μέτρων επί δικαίων και αδίκων, εκτός από το σοκ το οποίο μου προκάλεσαν, μου άφησαν και ένα κατακάθι έντονης αμφιβολίας ως προς την αποτελεσματικότητά τους! Να ξεκαθαρίσω κάτι: Πιστεύω ότι, αν υπάρξει συνέπεια στην εφαρμογή τους και αποτελεσματικός εισπρακτικός μηχανισμός εκεί όπου απαιτείται (ΦΠΑ), είναι σίγουρο ότι μπορεί να δούμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μια "εκλογίκευση" η οποία απουσιάζει στην επιβολή τους! Όμως, συμβαίνουν πράγματα τα οποία με κάνουν να διατηρώ αυτές τις αμφιβολίες τις οποίες ανέφερα πιο πάνω! Για παράδειγμα:
Πως να με πείσει για τη δίκαιη και ισομερή επιβολή των μέτρων μια Κυβέρνηση η οποία αρνείται πεισματικά να καταργήσει δύο επιπλέον μισθούς μιας δράκας προνομιούχων υπαλλήλων της Βουλής, όταν μειώνει ψυχρά και ωμά αποδοχές και συντάξεις απόμαχων της ζωής! Όση καλή διάθεση και κατανόηση να έχουν οι άνθρωποι αυτοί, θα βρίσκονται συνεχώς "απέναντι" σε κάθε ενέργεια της Κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!
Έπειτα, είναι κι αυτό το τελευταίο περιστατικό με τα 5.5 εκατομμύρια του τροβαδούρου των ερωτευμένων που οφείλει στο δημόσιο, ναι αυτό το δημόσιο που έχει βγει παγανιά για να εισπράξει ότι μπορεί να εισπραχθεί, αλλά το βεβαιωμένο ένταλμα του Τόλη, αν και το είχε στο συρτάρι δεν το ενεργοποιούσε! Και, για να είμαστε και δίκαιοι, μήπως είναι μόνο ο Τόλης; Αυτός μπήκε στην "κρεατομηχανή", λόγω της ιδιότητας της συζύγου! Πόσοι άλλοι είναι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας οι περισσότεροι, που έχουν "άκρη" στα όποια Υπουργεία και "δεν πληρώνουν,δεν πληρώνουν"!
Τέλος, πόσο πειστικός μπορεί να είναι κάποιος και πόσο σεβαστές μπορεί να είναι οι αποφάσεις του, όταν τους μισθούς εκείνων οι οποίοι ψήφισαν τα σκληρά, άδικα και καθυστερημένα μέτρα, τους αφήνει ουσιαστικά ανέπαφους!
Με όλα αυτά που γίνονται, δεν είναι τυχαία η καταγραφόμενη, ανά εβδομάδα, κατάρρευση της αξιοπιστίας του "πολιτικού προσωπικού" της χώρας! Και φοβάμαι ότι με τη συνέχιση των λανθασμένων επιλογών θα αρχίσουμε να μετράμε και τους δείκτες κατάρρευσης του Πολιτικού μας Συστήματος! Είμαι βέβαιος ότι αυτό ΔΕΝ θέλουν να το δουν οι πολιτικοί μας!





2 σχόλια:

mahler76 είπε...

και ο Τόλης είναι η κορυφή του παγόβουνου...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ mahler76:
Ασφαλώς, φίλε μου!