Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

"Τα γεγονότα είναι Ιερά! Οι κρίσεις είναι ελεύθερες!

Τον παραπάνω βασικό κανόνα της δημοσιογραφίας, όπως αυτή δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε υπό το δημοκρατικό καθεστώς των δυτικών κοινωνιών, φαίνεται ότι αγνοούν στη χώρα μας πολλά έντυπα και ιστοσελίδες! Τα χθεσινά δραματικά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Πρωτεύουσας με θλιβερή κατάληξη τη δολοφονία "εν ψυχρώ", τεσσάρων ανθρώπων, έστω κι αν ο ένας από αυτούς δεν είχε αποκτήσει ακόμα τη νομική υπόσταση ανθρώπου, αφού κυοφορείτο από ένα από τα τραγικά θύματα, δημιούργησαν μια ακόμα ευκαιρία για κάποια μέσα δημοσιότητας, να αναδείξουν την κοινωνική τους εμπάθεια , την πολιτική τους σκοπιμότητα και την κομματική τους κοντόφθαλμη και παραμορφωτική προοπτική τους!
Κορυφαίο παράδειγμα δημοσιογραφίας "προς αποφυγή", ο σημερινός "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", για τον οποίο το τραγικό γεγονός της δολοφονίας από αναρχικούς αντιεξουσιαστές, "δεν υπήρξε"! Το πρωτοσέλιδο του σημερινού "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", είναι τραγικό, όσο και το γεγονός το οποίο προσπαθεί να αποσιωπήσει! Είναι κατάφωρη προσπάθεια να αλλάξει την ιστορία! Μας δείχνει τι ακριβώς θα συνέβαινε, αν επικρατούσε στην ανθρωπότητα, η ιδεολογία την οποία υπηρετεί!
Μια ιστοσελίδα του τόπου μου, η "ΙΤΕΑ net", καταγράφει το γεγονός σαν να περιγράφει ένα κοσμικό γεγονός, με περίσσια φροντίδα να μην αναφέρει λέξεις όπως "δολοφονία", "αναρχικοί", κ.λ.π.! Αναφέρει το "θάνατο" τριών ατόμων, το πέταγμα Μολότοφ από "νεαρούς",προφανώς διότι το "νεαρόν" της ηλικίας τους επιτρέπει να κάνουν και καμιά μαλακιούλα, όπως αυτή και, τέλος καταλήγει με το "Τα τρία άτομα εξέπνευσαν ....με μια αιφνιδιαστική... αλλαγή του ...αέρα"!
Σε νεώτερο σχόλιό του βάζει και την ακαριαίως διαχυθείσα στο διαδίκτυο είδηση ότι για τον τραγικό θάνατο των συνανθρώπων μας,... φταίει το... κεφάλαιο και ειδικότερα ο ... Βγενόπουλος!
Έλεος, κύριοι! Το χειρότερο λάθος που κάνει ένας ηλίθιος, είναι το ότι θεωρεί όλους τους άλλους ηλίθιους!

7 σχόλια:

Naf είπε...

Τι να πρωτοπει κανείς γι' αυτό που ζούμε....το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη χθές με άφησε άφωνη απλά. Πόσο ηγραφικοί μπορεί να είναι αλήθεια??

stefanos είπε...

Ορθή επισήμανση και πολύ καλός σχολιασμός.

stefanos είπε...

το βαζω στο side bar του 1klik-aristera

Ανώνυμος είπε...

Καλά, τώρα περίμενες να κρίνεις το iteanet?
Σημερινό μου σχόλιο για το μπλόκο στην Ιτέα το έσβησε.
Αν και δεν συμφωνώ μαζί σου γενικά (ηλεκτρονικά αλλά και φυσικά), σου αναγνωρίζω ότι έχεις το θάρρος της γνώμης σου!

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ stefanos:
Ευχαριστώ για την κριτική σου και την τιμή να επιλέξεις το σχόλιό μου για ανάρτηση.
@ Aνώνυμος:
Δεν πειράζει φίλε μου που δε συμφωνείς μαζί μου! Κανένας δεν είναι τέλειος!Αστειεύομαι ,βέβαια! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... έχουν μεγαλύτερη αξία που λέγονται από κάποιον ο οποίος διαφωνεί με τις απόψεις μου!Σημασία έχει να είμαστε γεροί και όρθιοι και να μπορούμε να ...διαφωνούμε!Αυτό είναι η υγεία της Δημοκρατίας!

Αέρα Πατέρα είπε...

Ορθές επισημάνσεις. Επιτέλους πρέπει να πολεμήσουμε την εγκληματική ανευθυνότητα που υποθάλπει και τους φυσικούς αυτουργούς εγκλημάτων.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Βάζεις τα πράγματα στη θέση τους...
Με το να επιρρίπτουμε δεξιά και αριστερά ευθύνες, είναι σαν να επικροτούμε τις εγκληματικές ενέργειες των "γνωστών" που δε νομίζω πως είναι και "άγνωστοι".
Έστω και αν η τράπεζα ήταν κενή από εργαζόμενους, πιστεύω πως μόνο αρρωστημένα μυαλά θα συμφωνούσαν στις καταστροφικές ζημιές των ό,ποιων διαδηλωτών

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

(υ.γ. ο "Μούργος" κούκλος!!!!!)
:-)