Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Θα το τολμήσετε, ρε άθλιοι;





Από το όσα πρωτόγνωρα, δυσάρεστα και θλιβερά συμβαίνουν τούτες τις μέρες στην Πατρίδα μας, τα οποία θα σημαδεύσουν τη ροή της ζωής μας και αυτή των παιδιών μας για πάντα, θα σταθώ, σε τούτο το σημείωμά μου, σε αυτά που αναφέρονται σε ότι μέλλει να γίνει σχετικά με τους συνταξιούχους! Και αυτό, όχι γιατί πέρασα κι εγώ στο κλάμπ των συνταξιούχων πριν πέντε μήνες, αλλά γιατί υπάρχουν συνταξιούχοι και όχι απαραίτητα "μικροσυνταξιούχοι", οι οποίοι έχουν για χρόνια οργανώσει τη ζωή τους, και σε πολλές περιπτώσεις και των εξαρτώμενων από αυτούς παιδιών τους, που μια μείωση της σύνταξής τους ακόμα και κατά 100 ευρώ, σε συνδυασμό με την απώλεια της 13ης και 14ης σύνταξης, τους ανατρέπει όλη τους τη ζωή, με καταστρεπτικές συνέπειες, σε πολλές περιπτώσεις για το μέλλον των παιδιών τους!
Δεν είναι της ώρας να αναφερθούμε σε τρανταχτές "περιπτωσιολογίες"! Στο λιτό, λόγω εκνευρισμού και απογοήτευσης, σημερινό σχόλιό μας, θα αρκεστούμε στο να θυμίσουμε στους εκτός πραγματικότητας πολιτικούς μας, όλων των Κομμάτων, ότι οι συνταξιούχοι, τόσο οι πρόσφατοι, όσο, κυρίως οι παλαιότεροι, έχουν καταβάλλει επί 35 χρόνια τις εισφορές τους ανελλιπώς ανά μήνα και περίμεναν την ανάλογη σύνταξη από ένα Κράτος το οποίο, μέχρι πρότινος το θεωρούσαν σοβαρό και αξιόπιστο! Την κρίση αξιοπιστίας, όχι του πολιτικού συστήματος, δηλαδή της Δημοκρατίας όπως ευφυώς και κουτοπόνηρα πάνε να μας περάσουν κάποια βαποράκια της (παρα) πληροφόρησης, αλλά των ανίκανων απαίδευτων και αγράμματων πτυχιούχων και μαστεριούχων κάποιων γόνων "πολιτικών τζακιών" και κάποιων μηδέποτε εργασθέντων κομματικοδίαιτων παρακοιμώμενων των πολιτικών γραφείων, δεν είναι δυνατό να την πληρώσουν εκείνοι τους οποίους, για χρόνια, υποκριτικά και υστερόβουλα χαρακτήριζαν "τιμημένα γηρατειά"!
Αν έχουν ακόμα "πέτσα" να κοκκινίζει, ας ψηφίσουν ένα νόμο με αναδρομική ισχύ και να φέρουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλες εκείνες τις διοικήσεις των Ταμείων Συντάξεων, επί των ημερών των οποίων έγινε η μεγάλη και πρωτοφανής λεηλασία! Να πάει ένας αλήτης φυλακή και να δημευτεί η περιουσία του για να αποδειχθεί, επιτέλους, ότι λειτουργούν οι νόμοι σε τούτο το Κράτος!
Πουλήστε, άθλιοι της πολιτικής φατρίας που μας κυβερνάτε επί δεκαετίες, χωρίς να γνωρίζετε τί γίνεται σε μια "λαϊκή αγορά" της Χώρας μας, όσα μερίδια έχουν απομείνει από τους κρατικούς οργανισμούς, αλλά μην τολμήσετε να αφαιρέσετε ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του αδύναμου να αντιδράσει συνταξιούχου!
Θα είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα που έχει διαπράξει πολιτική ηγεσία μιας Χώρας!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέτρα έπρεπε να παρθούν, άλλα όμως, όχι αυτά που πήραν ή θα πάρουν. Αυτά είναι μέτρα που θα προκαλέσουν ανυπολόγιστη ζημιά αν δεν καταστρέψουν ολοσχερώς το μέλλον των απογόνων αυτού του λαού. Κανείς δε φαίνεται ικανός να κάνει πραγματική εξυγίανση. Έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι παρατηρητές του πειράματος και τώρα νιώσουμε καλά στο πετσί μας το υλικό που θα δοκιμάσει αργότερα σε όλους τους λαούς η ΝΤΠ.

Ανώνυμος είπε...

*θα νιώσουμε, διορθώνω