Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τι λε, ρε μεγάλε;

Η είδηση είναι συγκλονιστική! Όχι ως προς την πράξη, αλλά ως ...αποκάλυψη! Την Παραθέτουμε αυτούσια, όπως την καταγράφει η ηλεκτρονική "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ":
"Υπό απόλυση ο διευθυντής πολεοδομίας της Σύρου.
Με απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της Νομαρχίας Κυκλάδων.
Ο Δημήτρης Μπουτούρης είχε 635.000 ευρώ σε καταθέσεις, μετοχές και οικόπεδο σε περιοχή φιλέτο της Σύρου. Την τύχη του αναμένεται να έχουν και άλλοι υπάλληλοι της πολεοδομίας Σύρου, καθώς έχουν βρεθεί στην κατοχή τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ".

Τι λε, ρε μεγάλε! Έπρεπε να πιάσουμε πάτο ως κοινωνία, ως πολιτικό σύστημα και ως οικονομική κρατική οντότητα για να καταλάβουν τα ανθρωποειδή που μας κυβερνάνε τα τελευταία διακόσιες χιλιάδες χρόνια ότι υπάρχουν κάποιες "πονηρές" υπηρεσίες στις οποίες υπαλληλίσκοι των 1500 ευρώ το μήνα συμπεριφέρονται στην "πιάτσα" ως εκατομμυριούχοι!

Πολεοδομίες, εφορίες, δασαρχεία και άλλα ευαγή ιδρύματα αποτελούν εδώ και χρόνια εκτροφεία αδικαιολόγητου πλουτισμού για μερικούς εκ των υπαλλήλων τους, και η πολιτεία σήμερα ξυπνάει από τον βαθύ, αιώνιο ύπνο της και ανακαλύπτει ξαφνικά την πυρίτιδα!

Στις μικρές κοινωνίες που ζούμε κάποιοι προνομιούχοι, βλέπουμε για χρόνια κάποια υπαλληλάκια δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών να αγοράζουν οικόπεδα, να χτίζουν βίλες, να αλλάζουν αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα, να γυρίζουν τον κόσμο σε πολυδάπανες εκδρομές, τους σχολιάζουμε στις κατ' ιδίαν συναθροίσεις μας......αλλά ούτε οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ούτε οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ (καλά, λέμε τώρα) αντιλαμβάνονται ή υποψιάζονται το παραμικρό!Και ο ευαίσθητος ανεξάρτητος και ρηξικέλευθος ημερήσιος τύπος, εξαντλεί όλην του την κριτική κατά της εξουσίας εναντίον του "πόθεν έσχες" των 300ων της βουλής, αλλά αφήνει στο απυρόβλητο τους "πολλακισχιλίους" της καθημερινής εκμετάλλευσης των πληβείων!Αν και δεν πιστεύω ότι θα τελεσιδικήσει ποτέ μια τέτοια υπόθεση με απονομή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, όπως αυτή εκφράζεται με την αρχέγονη σημασία της λέξης, εντούτοις ως αρχή αποτελεί μια ελπίδα για όλους αυτούς, και είναι εκατομμύρια, οι οποίοι αναγκάστηκαν κάποτε να πληρώσουν κάποιο ......σημο για να κάνουν απλά τη δουλειά τους!

Υπ' αυτήν την έννοια, ίσως κάποτε τα παιδιά μας να μας ευγνωμονούν που δημιουργήσαμε, από την ανικανότητά μας αυτήν την τεράστια και βαθιά κρίση!

4 σχόλια:

Μαiρη είπε...

Κρατώ τον επίλογο ως όπλο στη φαρέτρα μου, στη μάχη της επιβίωσης...

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ Μαίρη:
Δυστυχώς, τα πράγματα φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαρά! Και το τραγικό είναι ότι περιδιαβαίνοντας τα blogs,σου δίνουν την εντύπωση ότι με το να βρίζουν και να διαγωνίζονται στο ποιός θα γράψει την καλύτερη "ατάκα", θα λυθεί το πρόβλημα!

mahler76 είπε...

εμ δεν τους έβλεπαν και καλά τόσα χρόνια που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. έπρεπε να μην μείνουν ούτε οι κατσαρόλες ούτε τα κουτάλια πλέον για να το καταλάβουν.

Αέρα Πατέρα είπε...

Κάλλιο αργά παρά ποτέ φίλε μου. Φτάνει να μην είναι πομφόλυξ.