Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Επιτυχία ή Φούσκα;



Αυτή η ιστορία της "εξάρθρωσης" της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας", το σενάριο της οποίας εκτυλίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έχει αντιμετωπιστεί από τα μέσα επικοινωνίας, έντυπα και ηλεκτρονικά, με αντιφατικά σχόλια τα οποία ξεκινούν από τον χαρακτηρισμό της ως απόλυτης επιτυχίας έως και ως το απόλυτο φιάσκο! Όσα υποστηρίζουν την άποψη περί φιάσκου, μάλιστα, αφήνουν και αιχμές περί κατάλληλου timing και το τοποθετούν είτε στις δύσκολες ώρες που περνάει η Κυβέρνηση είτε προκειμένου να περιέλθει σε δεύτερη μοίρα η ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά! Οργουελιανό σενάριο, αλλά...παίζει! Με βάση το σενάριο αυτό, εμφανίζεται η Κυβέρνηση να έχει "καυτά θέματα" σε κάποιο συρτάρι και να τα βγάζει στην κατάλληλη χρονική στιγμή προκειμένου να αποπροσανατολίζει τους πολίτες! Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, πρώτον γιατί οι μελλοντικέ δυσκολίες της Κυβέρνησης θα είναι πολλές και πάντως τόσες που δεν μπορεί να καλύψει το...συρτάρι και δεύτερον γιατί από τη φύση μου δεν μου αρέσουν οι "ιστορίες συνωμοσίας"!
Παρ' όλα αυτά, παραβλέποντας τη χρονική σύμπτωση, δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς κάποια στοιχεία της υπόθεσης από αυτά που έχει δώσει η αντιτρομοκρατική, τα οποία δε δένουν με τη λογική συνάφεια! Εμφανίζεται, για παράδειγμα, να βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της οργάνωσης άτομο το οποίο στο παρελθόν έχει συλληφθεί και καταδικαστεί και το οποίο μετά την αποφυλάκισή του φέρεται να παρακολουθείται συνεχώς! Μάλιστα κάποια έντυπα, λόγω κάποιων κειμένων του αλλά και της τότε κατάθεσής του εμφανίζουν το άτομο αυτό ως "μειωμένης αντίληψης"! Τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι οι οργανώσεις αυτές συνήθως "αποστρατεύουν" και αδρανοποιούν "καμένα" στελέχη τους, εγείρουν εύλογες απορίες... για το σε ποια πλευρά βρίσκονται οι "μειωμένης αντίληψης"!

Πάντως, η υπόθεση έχει ...ουρά και αυτό είναι απόλυτα λογικό! Και σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε και το ...δέσιμο των κατηγοριών από πλευράς Δικαιοσύνης. Μέχρι τότε μπορούμε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας!

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

ε, είναι νωρίς νομίζω για να πούμε. Θα δείξει.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

@ mahler76:
Δε διαφωνώ, άλλωστε με αυτό το σκεπτικό ΄τελεοώνω το σχόλιό μου!...