Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Πόλεμος...

Αυτές τις περίεργες μέρες, τις πρώτες μιας άνοιξης που δε μας προδιαθέτει για το καλύτερο, αισθάνομαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά , έντονη την ανάγκη να φύγω!Δε με νοιάζει προς τα πού, δε με νοιάζει με ποιόν, ξέρω μόνο το γιατί! Δεν αντέχω άλλο! Δεν αντέχω άλλο αυτήν την ακατάσχετη, καταιγιστική και με περίσσιο συναισθηματισμό φορτισμένη κριτική όλων σχεδόν των blogger οι οποίοι εμφανίζονται είτε να μη γνώριζαν τίποτα για την κατάσταση της οικονομίας μας είτε να γνώριζαν αλλά να είχαν πιστέψει τον ΓΑΠ ότι "...λεφτά υπάρχουν", είτε να γνώριζαν αλλά να πίστευαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με αυξήσεις μισθών, επιδομάτων, συντάξεων και λοιπών κοινωνικών παροχών οι οποίες εντάσσονται μέσα στο πρόγραμμα κάθε σοσιαλιστικού κόμματος που σέβεται τον εαυτό του! Συνεπαρμένος ,λοιπόν , από την "μετρολογία" των ημερών και με ένα bonnus απεριόριστου χρόνου που μου χάρισε η πρόσφατη συνταξιοδότησή μου, μπήκα στο χορό και άρχισα να επισκέπτομαι αυτές τις χαριτωμένες, έξυπνες, καυστικές αλλά και υπερβολικές, πολλές φορές "εστίες ελεύθερου λόγου", αυτές που σε απλά ελληνικά τις αποκαλούμε BLOGG! Τι ήθελα να το κάνω! Τρελάθηκα! Εξ ου και η τάση φυγής μου στο οπουδήποτε! Οι περισσότερες απόψεις από αυτές που διατυπώνονται στα blogg έχουν να κάνουν περισσότερο με μια εσωκομματική υποβόσκουσα κόντρα των διαφόρων τάσεων του κυβερνώντος κόμματος, παρά με μια πραγματική αγωνία για το πού πάει αυτός ο τόπος και κυρίως πού θα κατέληγε χωρίς τα μέτρα! Η πραγματικότητα ωστόσο, δεν περιστρέφεται γύρω από το ΠΑΣΟΚ και τις ιδεοληψίες του κομματικού στρατού τον οποίο δημιούργησε τα τελευταία τριάντα χρόνια! Η κορυφή του παγόβουνου που αναδύθηκε από την παγκοσμιότητα της "κρίσης" επιφύλασσε για την Ελλάδα τρεις πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις: Την ανικανότητα του πολιτικού της προσωπικού της τελευταίας τριακονταετίας, τη γύμνια των κοινωνικών , βιομηχανικών και τεχνολογικών υποδομών της και την οίηση ενός δανειακού νεοπλουτίστικου λαού!



Ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αποδοχή της στυγνής πραγματικότητας, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τα μέτρα αλλά και την διερεύνηση των αιτίων τα οποία μας οδήγησαν μέχρις εδώ, το αποτέλεσμα της οποίας μόνο ιστορική αξία θα έχει, είναι να δεχθούμε οτι το πρόβλημα έχει δύο σκέλη: Το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και το ΠΟΛΙΤΙΚΟ !

Αυτή τη στιγμή όλο το βάρος πέφτει στην επίλυση του οικονομικού προβλήματος η οποία έχει και αυτή δύο κλάδους: Τον εισπρακτικό και τον αναπτυξιακό. Αντιλαμβάνομαι τη σπουδή της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον πρώτο ,περιμένω όμως αμέσως μετά τα αναπτυξιακά νομοσχέδια γιατί χωρίς αυτά η ύφεση έρχεται καταπάνω μας!

Η ανακίνηση, αυτήν την ώρα, του πολιτικού σκέλους της κρίσης μέσω της αναζήτησης των ευθυνών, αποτελεί μεγάλο λάθος καθόσον διαταράσσει την κοινωνική ηρεμία η οποία είναι απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου Νο ένα που είναι η επιβίωση!

Εκτίμησή μου είναι ότι στην παρούσα φάση η Κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει τίποτα λιγότερο από αυτό που έκανε! Το μόνο που της καταλογίζω είναι μια περίεργη και ζημιογόνα καθυστέρηση. Είναι ανθρώπινες και αναμενόμενες οι αντιδράσεις της κοινωνίας αν και τα πρώτα δείγματα αναδεικνύουν μια κοινωνία με ώριμη αντίδραση. Περιμένουμε την ίδια ωριμότητα να επιδείξουν και τα κόμματα της αριστεράς, αλλά και η αριστερά του ΠΑΣΟΚ! Ας δείξουμε , επί τέλους , ότι τα λάθη των τελευταίων τριάντα ετών μας έκαναν σοφότερους!

3 σχόλια:

Spy είπε...

Όπως πάντα πίστευα (και πρόσφατα στάθηκε και αιτία τσακωμού μου σε μια πολιτική συζήτηση) ένα από τα κακά που έχουμε σαν λαός, είναι ότι η φράση "συλλογική συνείδηση" μας είναι παντελώς άγνωστη!

Αν το δεχτούμε αυτό, αυτόματα πρέπει να δεχτούμε πως είναι σχεδόν αδύνατον για οποιονδήποτε ηγέτη (και πόσο μάλλον δε, αν δεν είναι και "εμπνευσμένος") να "πείσει" για την ορθότητα ή την καταλληλότητα των επιλογών του, ακόμα και τους τους στενούς του συνεργάτες. Και αυτό, διότι οι περισσότεροι εξ αυτών (όπως και μεγάλο μέρος της κοινωνίας) κοιτά κοντόφθαλμα, με στενά προσωπικά κριτήρια (κομματικά ή άλλα) και δεν μπορεί να δει την συνολικότερη εικόνα.

Έτσι, εγώ τουλάχιστον προσωπικά, πραγματικά απελπίζομαι μπροστά σε ανθρώπους που νιώθω την ανάγκη να τους εξηγήσω τα αυτονόητα:
α) ότι πρώτα πρέπει να σταματήσω να ξοδεύω, μετά να εξοικονομήσω και μετά να επενδύσω (αναπτυξιακά)!
β) ότι προέχει να βρω τρόπο να περικόψω τις μίζες και τη παράνομη σπατάλη (στα πλαίσια του εφικτού), και ΜΕΤΑ να τιμωρήσω αυτούς που το έκαναν στο παρελθόν!
γ) ότι προέχει να διασφαλίσω την κοινωνική συνοχή (η κοινωνική ηρεμία είναι άλλο θέμα...), παρά να διχάσω τους πάντες με ρεβανσιστικές πρακτικές προκειμένου να το παίξω τιμωρός του κάθε κακώς κείμενου
δ) ότι προέχει να παράξω ή -δυστυχώς- να εφεύρω ορισμένα χρήματα, και μετά να αποδείξω (αν μπορώ) ότι χρήματα υπήρχαν, αλλά ήταν δύσκολο ή ακατόρθωτο να συλλεχθούν.

Εν ολίγοις, εγώ προσωπικά αγαπητέ μου κουράστηκα να εξηγώ τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Αλλά πάνω απ' όλα κουράστηκα να διαπιστώνω συνέχεια πως τα "αυτονόητα" δεν είναι αυτονόητα για όλους...!

Συγγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές μου σχόλιο.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Παρακαλώ, παρακαλώ, συνεχίστε, μετά τη δημοσίευση της τοποθέτησής σας , στείλτε μου ένα αντίγραφο!...

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

…..Για τα κλεμμένα…., δε λες κουβέντα…., Παλιατσουριέντα….!

( Τίιιιι…!; ‘’«Περσινά….. ξινά….. σταφύλια»’’…., τα κλεμμένα…., για τους κλεμμένους….,
φετινά….. γλυκά….. σύκα…., τα κλεμμένα…., για τους Κλέφτες….,
ωρέ….. ‘’«σεμνοτάπεινοι»’’ ‘’σταφυλόσυκοι’’…., κωδικικώςςςςς…., ‘’θεο’’σάτανοι : ‘’+’’-….,
ήτοι, πιότερο «υπό την συκήν» και πλείστα λιγότερο, κι ως μάσκα, «υπό την άμπελον»…!; )

…..Για τα κλεμμένα….,
δε λες κουβέντα….,
----- άντε…., ‘μολόγα….! -----
οι Κλέφτες ‘’έξω’’…..
και τα λαούλια
αγκομαχάνε
στη φορολόγα….,
ω Εξουσία
Παλιατσουριέντα
και του Κεφάλαιου,
εσύ, ‘’νευρόσπαστο’’
και ‘’Δούρεια αλόγα’’….!

Απ’ τα ‘’μπαλκόνια’’….,
εσύ…., σαν έταζες….,
πές μας…., πού κοίταζες….,
τίνος ‘’κιτάπια’’….,
και, τώρα, ‘’κάνεις
την ψόφια πάπια’’….,
με Κορυφαίο
τον Καββαλ ρέ ου….,
που ‘’μας το παίζει’’
‘’τέτοια’’ ‘’Μοιραίου’’…..
κι όλο ‘’στα σάπια’’…!;

Μην, τάχα, κοίταζες,
‘κει, στου ‘’Γιουβάρλακα’’
το ‘’Αλχημείο’’…..
----- Κώτσου ‘’χαμένου’’
Καββάλ θρεμμένου….! -----
ή στης Ε.Ο.Κ –σας
τ’ άθλιο πουγκί…!;
Βογκούν λαοί –της….,
μα σεις μουγγοί….,
και οι τρακόσοι
μες στη Βουλή….,
που όλα στημένα….,
προκάτ φτιαχνόμενα….,
για κάθε ‘’φέσι’’ –σας
και ενδεχόμενα….!

Κι όμως…., –σας δείχνουνε
φουλ ανοχή….,
λες, που αισθάνονται,
να, ενοχή….,
και, που –σας ψήφισαν….,
κι ας τους ‘’ξεσχίσατε’’
ζωή, ψυχή,…..
και, ιδού, ‘’ξοφλούνε’’
τα που τους κλέψατε….,
ουαί κι αλί….!

…..Άσε, λοιπόν, πια,
«Θα» και ‘’μπλα – μπλα’’….,
τζούφια Θαθάθω
και ‘’«σεμνοτάπεινη»’’
σοσιάλ Μπλαμπλάκω….,…..
άσε τον Μέλλοντα….,
πιάσε Ενεστώτα….,
λαού ναρκώτρα
και αποβλάκω….,…..
γαμώ τα δόλια –σας
τα Καθεστώτα….!

Μα…., ‘’πάν’ απ’ όλους’’ –σας….,
συ…., Φαφλατά….,
‘’φακέλους’’ άνοιξε….,
που ‘’γράφουν’’ Κλέφτες….,…..
άντε και άρχισε
τις ‘’προγραφές’’….,
----- μη ‘’μια απ’ τα ίδια’’….! -----
αν θες να λέγεσαι
άντρας με αρχίδια….,
ρε Σπουδαρχίδη….,
κι όχι….. ----- ως άλλοι….,
οι ‘’τέτοιοι’’ Ψεύτες’’….. -----
σκέτο αρχίδι….,
πλην κι αν ‘’γουστάρεις’’,
άξιο –σου, πνίξιμο….,
με μια….. μπαντάνα….,
----- κανό ‘’σου μάρανε’’….,
σε…., που δεν ξέρεις
ούτε ποδήλατο….,
‘’πιάσ’ ‘το’’ και….. ‘’Κ. Ι. Σ’’α ‘το….!-----
λαού Μαντάμα….!.....

…..Έξω από την Ελλάδα…., ωρέ ‘’νοικιασμένα’’ ανδρείκελα
της χξς΄ Καββάλ «Διεθνούς Συνωμοσίας»….:

Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..